Palvelut

Tervetuloa palvelevaan Vihdin apteekkiin! Asiantunteva henkilökuntamme on valmiina auttamaan lääkeasioissa ja itsehoitotuotteiden valinnassa. Monipuoliset ja asiantuntevat palvelut takaavat parhaan lopputuloksen terveytesi kannalta.

Palvelu - Verenpainemittaus

 

Reseptilääkepalvelut

Toimitamme useimmat reseptilääkkeet odottaessasi. Samalla teillä on hyvä tilaisuus keskustella ja kysyä lääkityksen liittyvistä asioista farmaseutilta tai proviisorilta. Myös lääkeneuvonta kuuluu jokaiseen lääketoimitukseen.

 

Annosjakelupalvelu

Apteekkimme tarjoaa Oma-annospalvelua. Palveluun kuuluu, että saat kaikki säännöllisesti käyttämäsi lääkkeet ja vitamiinit erillisten lääkepakkausten sijaan valmiiksi annosteltuna kätevissä annospusseissa. Pussiin kirjattu kellonaika muistuttaa lääkkeenottoajasta. Oma-annospalvelu sopii kaikenikäisille asiakkaille, joilla on käytössä säännöllinen lääkitys.

Lue lisää annosjakeluspalvelusta

 

Itsehoitotuotteiden valikoima

Valikoimamme koostuu laadukkaista itsehoitotuotteista sisältäen itsehoitolääkkeet, hygieniatuotteet, sidetarvikkeet, kysytyimmät luontaistuotteet ja rohdosvalmisteet, vitamiini- ja hivenainevalmisteet, ihonhoitotuotteet, apteekkikosmetiikkaa, eläinlääkkeitä ja eläinhoitotuotteita.

Asiantunteva henkilökuntamme opastaa mielellään valmisteiden valinnassa ja käytössä. Mikäli etsimääsi tuotetta ei löydy varastostamme, sitä voidaan tilata.

 

Lääkeneuvontapalvelu

Lääkehoidon onnistuminen edellyttää riittäviä tietoja lääkkeistä ja niiden oikeasta käytöstä. Henkilökuntamme auttaa ja neuvoo kaikissa lääkkeisiin ja lääkehoitoon liittyvissä asioissa. Neuvomme myös itsehoitotuotteiden valintaan liittyvissä asioissa ja vastaamme mielellämme asiakkaidemme kysymyksiin. Vaikeampiinkin kysymyksiin osaamme etsiä vastaukset luotettavista lähteistä.

Jotta lääkehoito onnistuisi parhaalla mahdollisella tavalla, on hyvä tietää miten lääke vaikuttaa ja milloin ja miten sitä käytetään.

On myös tärkeä tietää, kuinka kauan lääkettä käytetään – onko kuuri syötävä loppuun vaikka oireet helpottaisivatkin vai otetaanko vain oireiden mukaan. Kerromme myös lääkkeiden mahdollisista sivuvaikutuksista ja yhteensopivuudesta muiden lääkkeiden tai ruoka-aineiden kanssa.

 

Lääkevaihto ja -korvaukset

Lääke voidaan apteekissa vaihtaa edullisempaan, jos vaihtokelpoinen lääke on olemassa, eikä lääkäri ole kieltänyt vaihtoa. Kerromme reseptintoimituksen yhteydessä, mikäli lääkkeelle löytyy lääkevaihdon piiristä edullisempi vaihtoehto. Päätöksen lääkkeen vaihtamisesta tekee asiakas. Viitehintajärjestelmään kuuluvien lääkkeiden Kela-korvaus lasketaan viitehinnasta, mikäli lääkkeen hinta on viitehintaa kalliimpi. Lue lisää KELA:n sivuilta.

Jos vuotuisten lääkekulujen omavastuuosuudet ylittävät Kelan vuosittain määrittelemän kattokorvausrajan (vuonna 2020  577,66 euroa), Kela korvaa lääkkeesi 2,50 euron lääkekohtaisen omavastuuosuuden jälkeen kokonaan. Kysy lisää lääkekorvauksiin liittyvistä asioista.

 

Reseptien uusintapalvelu

Uusimme reseptisi veloituksetta.

 

eResepti – palvelut

Jos sinulle on määrätty eResepti, voit noutaa sen meiltä. Muista ottaa mukaasi KELA-kortti.

Sähköinen resepti säilyy katoamatta järjestelmässä ja uusimisprosessi on entistä helpompaa. Jokaiseen lääkepakkaukseen tulee myös tarra, josta asiakas näkee, paljonko reseptissä on lääkettä käyttämättä.

Lisätietoa eReseptistä löytyy mm. Kansallisen Terveysarkiston sivuilta www.kanta.fi

 

Liikkujan Apteekki

Liikkujan Apteekki terveysliikuntaa edistämässä,
pyydä meiltä vinkkejä terveys- ja kuntoliikuntaan.

 

Liikuntalähete on kunnan tarjoama mahdollisuus aloittaa liikunta.

Kysy lisää lähetteestä Vihdin apteekista.

Liikuntalähetteen tarkoituksena on lisätä vähän liikkuvien fyysistä aktiivisuutta, auttaa elämäntapamuutoksessa sekä antaa tietoa liikunnan vaikutuksisa erilaisten sairauksien hoidossa ja kuntoutuksessa. Lähetteen saaneella on mm. mahdollisuus päästä puoleksi vuodeksi maksuttomaan liikuntaryhmään.

 

Palauta lääkejätteet apteekkiin

Otamme vastaan tarpeettomat, käytöstä poistetut ja vanhentuneet lääkkeet veloituksetta. Poista lääkejätteet ulkopakkauksistaan ja laita läpinäkyvään pussiin. Nestemäiset lääkkeet voi palauttaa alkuperäisessä pakkauksessaan. Erikseen palautetaan jodia sisältävät lääkkeet, elohopeakuumemittarit sekä ruiskut ja neulat hyvin pakattuna. Lajittelemme lääkejätteen ja toimittamme ne ongelmajätteidenkäsittelylaitokselle. Lue lisää lääkejätteistä.

 

Terveydeksi! -lehti

Asiakaslehtemme on suosittu Terveydeksi!, joka ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Suomen Apteekkariliiton toimittamassa lehdessä on paljon hyvää luettavaa ja se pyrkii välittämään luotettavaa tietoa terveyden edistämisestä, sairauksien hoidosta ja niiden ennaltaehkäisystä, lääkkeiden oikeasta käytöstä sekä apteekkipalveluista.

 

Tapahtumat

Järjestämme apteekissamme teemapäiviä, tuote-esittelyjä ja terveyden seurantaan liittyviä mittauksia, esim. verenpaineen mittausta. Seuraa ilmoitteluamme ja Ajankohtaista apteekissasi nettisivuiltamme.

 

Palvelut - Lääkehoito